GhostReader

GhostReader 1.6.6

Fijne applicatie leest Nederlandstalige tekst voor

VOOR

  • Eenvoudig in 't gebruik
  • Werkt met vrijwel alle applicaties
  • Duidelijke Nederlandstalige stemmen
  • Sneltoetsen voor eenvoudige besturing

TEGEN

  • Veel aparte werkpanelen

Excellent
9

GhostReader leest Nederlandse en anderstalige tekst hardop voor. Zo biedt het 'text to speech' programma uitkomst voor slechtzienden en mensen met leesproblemen.

Mac OS X bevat een standaard voorleesfunctie genaamd VoiceOver. Deze applicatie leest echter alleen Engelstalige tekst voor en dat ook nog eens op vrij onnatuurlijk wijze. GhostReader ondersteunt veel talen, waaronder Nederlands. Het programma is niet alleen verkrijgbaar met 'Hollandse' stemmen (mannelijk én vrouwelijk), maar ook met een Vlaamse variant (zie gedetailleerde informatie).

GhostReader is eenvoudig in 't gebruik. Om een stuk tekst voor te lezen, selecteer je deze en klik je op de gewenste stem in het werkpaneeltje. Er opent dan een nieuw venster met de ingevoerde tekst en afspeelknoppen. Hiermee pauzeer je de tekst of spoel je door naar een volgende paragraaf. Hoewel je hoort dat het om artificiële intelligentie gaat, zijn de stemmen van GhostReader prettig en duidelijk. Wil je de audio ergens voor gebruiken, dan exporteer je deze bovendien eenvoudig naar iTunes.

GhostReader is een flinke verbetering ten opzichte van de interne voorlezer op de Mac. Door het gebruiksvriendelijke menu en de duidelijke stemmen is de applicatie een prima hulpprogramma voor slechtzienden.

GhostReader

Download

GhostReader 1.6.6

Beoordelingen about GhostReader